Informatieavond Salland Glas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UITNODIGING

2e informatiebijeenkomst

 Salland op Glasvezel

 

 

Beste allen,

Zoals jullie weten is de coöperatie i.o. SallandGlas voornemens om een glasvezelnetwerk in Salland aan te leggen zodat iedereen in Salland gebruik kan maken van snel internet. De afgelopen maanden zijn er diverse informatiebijeenkomsten geweest waarin alles is toegelicht. Voor het verslag van de startbijeenkomst in Herxen d.d. 10 december 2014 wordt verwezen naar de website www.herxen.nl onder het kopje Plaatselijk Belang.

Kortgezegd gaat SallandGlas voor een netwerk ván de inwoners van Salland, zonder winstoogmerk. Met snelinternet tegen de laagst mogelijke prijs. Dit kan met behulp van subsidie van de provincie Overijssel en is een éénmalige kans. De aanleg van het netwerk kan alleen doorgaan als 60% meedoet (en 30% in de kernen). Er is een deadline gesteld voor de inschrijving op 1 maart 2015. Voor alle informatie kunt u terecht op de site www.sallandglas.nl.

Hoewel de inschrijving gestaag loopt, is de benodigde 60% nog niet gehaald. Wij merken dat er nog veel vragen en soms onduidelijkheden zijn. Een goed moment voor een tweede informatiebijeenkomst op woensdag 11 februari om 20:00 in het dorpshuis te Herxen. Naast Sallandglas zal er dan ook een provider aanwezig zijn.

In Herxen zijn er twee groepen: de inwoners die een buitengebiedtoeslag moeten gaan betalen en de inwoners (in de kern) die dat niet hoeven, Voor het buitengebied komt dat neer op € 14,75 per maand gedurende maximaal 20 jaar (òf € 2500,- in één keer, òf 4 x € 700,-). Dit komt bovenop uw standaard abonnementskosten die gemiddeld genomen zo’n 55 euro betreffen voor een alles-in-één-pakket.

Vanuit Plaatselijk Belang zijn we enthousiast over deze kans aangezien het steeds duidelijker wordt dat de buitengebieden niet interessant zijn voor providers om goede degelijke producten aan te bieden. We hopen u te zien op woensdag 11 februari, zodat u zichzelf kan overtuigen!

Op de avond zelf is ook gelegenheid voor inschrijven. Hiervoor dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Namens Plaatselijk Belang,

 

Harrie Grolleman, ambassadeur SallandGlas Herxen

 

 

 

Plaatselijk Belang Herxen                     p/a Herxen 17                8131PC Wijhe

 

Komende activiteiten

Geen evenementen

Foto van de dag

DSC01741.JPG

Website created by NM-Webdesign